Кризите ни чакат - очевидно ще има здравна криза, тя ще

...
Кризите ни чакат - очевидно ще има здравна криза, тя ще
Коментари Харесай

Кутев: Кризите ни чакат. Всички резерви в бюджета са изчерпани

" Кризите ни чакат - явно ще има здравна рецесия, тя ще докара до стопански последствия. Всичко това би трябвало да бъде съответно възприето от страната. Всички запаси в бюджета за три месеца служебно държавно управление са изчерпани. Всички събирания вървят добре. Напълно сигурни сме, че ще има 2 милиарда лв. повече в бюджета в края на годината. Парите ги има. "  Това съобщи пред БНР Антон Кутев, говорител на служебното държавно управление. Той изясни, че вече са направени вътрешните разбърквания в бюджета и няма повече благоприятни условия за това: " И септември ще имаме средства в бюджета за заплащанията, през октомври - няма. А в случай че се окаже, че следващо служебно държавно управление ще работи до ноември, което е изцяло действително да се случи, като виждам настоящето развиване... "

По думите му бюджетът постоянно е бил за политическите партии вододелът, през който те си намират място в пространството - ляво или дясно: " Затова те и сега се пробват през бюджетната процедура да се слагат в политическото пространство, това не е неприятно. "

Кутев е безапелационен, че е доста значимо да има постоянно държавно управление, само че изрече съмнение, че по-скоро ще се стигне още веднъж до длъжностен кабинет: " Вече съвсем не се колебая, че ще го има. Без парламент нищо не може да се свърши. Много е значимо да се сътвори държавно управление, в случай че е допустимо. "

Говорителят на служебния кабинет разяснява и казуса с двойното поданство на служебния министър на стопанската система Кирил Петков: " Един месец преди да стане министър той е подал документи и то нотариално е заверил отхвърли си от канадско поданство. Кога тази процедура ще завърши - той не може да управлява този развой. Петков в действителност има желанието да направи нещата както би трябвало, има страховит рейтинг. Не мога да схвана дали срутват рейтинга на Румен Радев, дали на служебното държавно управление, или просто гонят имиджа на Кирил Петков, тъй като някъде е напипал нечии ползи. "

По думите на Антон Кутев, " в случай че съумеят да махнат от позицията му Кирил Петков, те ще го създадат знаме. Ако той поведе политически план или се включи в подобен, ще изкара повече гласове, в сравнение с има всяка една от тези партии по настрана. "

Говорителят на служебния кабинет изясни, че нищо комплицирано няма в това да се извадят записите с принуждение над протестиращи от миналогодишните антиправителствени митинги: " Затова е велика демокрацията, тъй като тя разрешава жителите на тази къща (Министерския съвет - бел. ред.) да се сменят. Когато при едните жители не става нищо, прави се инвентаризация на чекмеджетата и се намират забавни неща. Демокрацията би трябвало да бъде крепена непременно, не сме измислили нищо по-добро от това. Но от време на време тя дава и недостатъци. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР